Lai Rīga būtu tikai adrese • IR.lv

Lai Rīga būtu tikai adrese

Valters Jonāts. Foto — Kristīne Madjare
Agnese Meiere

Radošā direktora Valtera Jonāta vadībā Reklāmas aģentūra McCann Rīga kļuvusi par vēsturiski visvairāk apbalvoto valstī — tā jau sesto gadu pēc kārtas ir Latvijas reklāmas festivāla Adwards titula Gada aģentūra laureāte, kā arī saņēmusi virkni starptautisku apbalvojumu

Ja darba dienas vidū kāds jauns klients gribētu apspriesties ar Valteru, tuvojoties viņa galdam, droši vien tūlīt kāptos atpakaļ. «Cssst, viņš guļ!» Izrādās, tāds ir viņa darba stils — domājot atbalstīt pieri uz galda. Tikmēr austiņās skan mūzika, kurai nevar dziedāt līdzi, un viņš aizpeld savā domu pasaulē, kurā neeksistē robežas un neiespējamais. Kamēr sevi un citus nav iz-žmiedzis kā sulai paredzētus citronus, viņš neliekas mierā.

Valters aģentūrai McCann Rīga pievienojās 2016. gadā un jau 2018. gadā kļuva par uzņēmuma partneri. Izveidojis izcilu radošo komandu, kas darbojas kā ieeļļots mehānisms. Valtera vadībā aģentūra no Latvijas pēc 16 gadu pārtraukuma saņēmusi zeltu Golden Drum reklāmas festivālā. Pēdējais, kas to savulaik ieguva, bija Ēriks Stendzenieks ar aģentūru Mooz 2007. gadā.

Turklāt šis zelts ir īpaši svarīgs — visās nozīmēs —, jo Golden Drum ir tāds kā reklāmistu Eiropas Oskars, prestižākais Skandināvijas, Centrāleiropas un Austrumeiropas reklāmas festivāls, kurā pagājušajā gadā piedalījās aģentūras no 40 valstīm. Festivāls norit jau 29. gadu Portorožā Slovēnijā un reģionā konkurē ar Kannu reklāmas festivālu.

Starptautiskas balvas ir ļoti nozīmīgas Latvijas radošo prātu eksporta veicināšanai, var teikt — reklāmistu drafts. Jo ārzemju klienti aģentūras kā sadarbības partnerus bieži noskata tieši starptautiskos festivālos — līdzīgi kā ar basketbola spēlētājiem, kurus ievēro pasaules čempionātā un pēc tam slēdz sadarbības līgumus. Valtera vadītajai aģentūrai izveidojusies sadarbība ar klientiem nu jau vairāk nekā 20 valstīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu