Terors teroristu valstī • IR.lv

Terors teroristu valstī

1
Aivars Ozoliņš

Pēc terorakta Maskavā režīms sola kļūt īpaši nežēlīgs

Krievijā svētdien bija izsludinātas sēras par pagājušo piektdien Piemaskavā notikušā terorakta 137 upuriem. Tās pašas dienas agrā rītā Krievijas stratēģiskie bumbvedēji uzbruka ar raķetēm Kijivai, Ļvivai un Odesai. Ielās Maskavā līdzās plakātiem nogalināto piemiņai bija izlikti plakāti ar aicinājumu pievienoties Krievijas armijai.

Nevar ticēt nekam, ko par notikušo stāsta Krievijas varas iestādes. Taču divi fakti ir acīmredzami. Pirmkārt, atbildību par slaktiņu koncertzālē Crocus City Hall ir uzņēmies teroristu grupējums Islāma valsts jeb ISIS, lai arī kādi jautājumi arvien būtu par notikumu priekšvēsturi un norisi. Otrkārt, Kremlis šo traģēdiju izmantos, lai attaisnotu karu pret Ukrainu un pastiprinātu represijas Krievijā.

ASV un vairāku citu rietumvalstu dienesti jau mēneša sākumā informēja Krievijas drošības dienestus un 7. martā arī publiski brīdināja par iespējamu teroraktu Krievijā, turklāt kādā «koncertzālē». Taču Putins divas dienas pirms teroristu uzbrukuma noraidīja šos brīdinājumus kā daļu no Rietumu sazvērestības. Un tad notika Krievijā pēdējo 20 gadu laikā nāvējošākais terorakts, turklāt Maskavā.

Visstingrāk apsargātajā galvaspilsētā šaipus Urāliem, kurā jebkuru nekavējoties arestēs par publiskā vietā pateiktu «nē karam!», četri vīri ar automātiem iegāja lielā tirdzniecības un izklaides centrā un vairāk nekā stundu metodiski apšāva cilvēkus, pēc tam pielaida uguni koncertzālei, iesēdās auto un aizbrauca, pirms ieradās policija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu