Dizains veselai valstij • IR.lv

Dizains veselai valstij

Matīss Ruša, Gints Fricbergs un Jānis Ruska, SIA iConcept līdzīpašnieki. Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks, speciāli Ir

IT uzņēmumā svarīgākais resurss ir cilvēki, kurus ne tikai jāmāk atrast, bet arī efektīvi apvienot komandā, stāsta uzņēmuma iConcept īpašnieki

Kad ierodamies uzņēmuma iConcept birojā darbdienas rītā, tajā atrodas tikai pieci cilvēki. Trīs īpašnieki un divi darbinieki, kuri iegrimuši novusa spēlē. Sapulču telpā plauktos redzami pokera žetoni un šaha dēlītis, un, kamēr iekārtojamies uz sarunu, ienāk viens no līdzīpašniekiem Matīss Ruša un, nevērīgi nometis plauktā kāršu kavu, piedāvā uzspēlēt durakus uz pumpēšanos, kā viņi te mēdzot darīt.

Tā notiek tāpēc, ka darbs uzņēmumā tiek organizēts attālināti un biroju viņi izmanto pārsvarā kā satikšanās vietu. Viņi nonākuši pie secinājuma, ka tādā veidā tiek nodrošināta visaugstākā darba produktivitāte — rādītājs, kam viņi seko līdzi ar vislielāko rūpību.

IT uzņēmums iConcept, kas tirgū pazīstams ar zīmolu ICT, pēdējos gados ir ļoti strauji audzis, kopš pandēmijas sākuma ik gadu apmēram dubultojis apgrozījumu. Starp lielākajiem tā paveiktajiem projektiem ir vienota dizaina izstrāde visām valsts pārvaldes iestāžu internetvietnēm Latvijā un TV tiešraižu sistēmas programmēšana, kuru savās mājaslapās izmanto lielākie televīzijas un ziņu portāli visā Baltijā. Tā galvenā darbības virziens ir dažādu tīmeklī bāzētu finanšu uzskaites, loģistikas, klientu menedžmenta u. c. sistēmu programmēšana, kas padara dzīvi ērtāku citiem uzņēmējiem, stāsta uzņēmuma līdzīpašnieks Gints Fricbergs.

«Ja atvērsit mūsu mājaslapu, nodomāsit, ka nodarbojamies ar mājaslapu izstrādi, kas patiesībā ir ļoti veca informācija, un man pat kauns, ka neesam to nomainījuši. Mēs kā īsti kurpnieki, kas staigā ar cauriem apaviem, jau pāris gadus nevaram savest kārtībā savu mājaslapu,» viņš pasmejas. «Taču tas arī apliecina, ka mēs šo straujo izaugsmi esam nodrošinājuši vispār bez mārketinga. Parasti notiek tā, ka cilvēki cits citam iesaka mūs kā uzņēmumu, kas spēj atrisināt dažādas problēmas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu