Rīga «ielidojusi» • IR.lv

Rīga «ielidojusi»

Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Jakone

Ģenerālprokurors liek Rīgai atjaunot īpašumtiesības uz zemi pie lidostas, kuru tā pārdevusi par 5,7 miljoniem eiro, taču koalīcijā nav balsu šā lēmuma izpildei

Tiesiskais nihilisms! Tā Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) nosauca kolēģu rīcību, kad jau divas reizes domes sēdē pietrūka kvoruma, lai nobalsotu par ģenerālprokurora lēmuma izpildi. «Tas ilgtermiņā daudz vairāk var ietekmēt Rīgas kā drošas investīciju vietas reputāciju nekā šis viens atsevišķais gadījums, ko cenšas risināt šādi — sabotējot domes darbu,» uzskata mērs. 

Rīga ir nonākusi neapskaužamās sprukās. Pirms diviem gadiem pašvaldība pārdeva lietuviešu investoram aptuveni 35 hektārus zemes pie lidostas. Lai gan pilsēta šo zemi centās pārdot jau gadus desmit, ģenerālprokurors Juris Stukāns nupat nolēmis, ka tās nodošana privatizācijai 2012. gadā nav bijusi likumīga un Rīgai šī zeme jāpārņem atpakaļ savā īpašumā. 

Ja Rīga nepildīs ģenerālprokurora lēmumu, draud tiesa. Bet ar tiesu draud arī līguma nepildīšana pret lietuviešu investoru, kas jau pirms diviem gadiem samaksāja 5,7 miljonus eiro par zemi, ko joprojām nav saņēmis.

Meklēti gadiem

«Šodien man patiešām ir kauns par to, kas šeit notiek,» Rīgas domes ārkārtas sēdē 21. februārī teica opozīcijas deputāts Mihails Kameņeckis. Tomēr tieši viņa pārstāvētajai Saskaņai ir būtiska loma šajā juridiski samezglotajā stāstā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu