Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

DOKUMENTĀLĀ PROZA. TATJANA ŽAGARE-VĪTIŅA. BRĀĻI ŽAGARI. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Publiciste Tatjana Žagare-Vītiņa, balstoties personīgās atmiņās un runājot ar cilvēkiem, kas labi pazīst, mācījušies vai strādājuši kopā ar aktieriem, kultūras darbiniekiem un veiksmīgajiem uzņēmējiem Andreju un Juri Žagariem, mēģina atklāt abu brāļu personības un viņu ģimenes stāstu. Autori ar Juri Žagaru saista gandrīz divdesmit gadus ilga laulība un divi dēli, tāpēc grāmatā ir daudz personisku detaļu un stāstu. Apgāda cena 13,68 €.


MĀKSLA.
DACE LAMBERGA. RŪDOLFS PINNIS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Sērijā Latvijas mākslas klasika iznāk grāmata par gleznotāju Rūdolfu Pinni (1902—1992). Viņa personība asociējas ar vienu no spilgtākajām 20. gadsimta latviešu mākslas leģendām. Piņņa vārds neatkarīgās Latvijas laikā mākslas pazinējiem saistījās ar Parīzi, kur viņš dzīvoja, bet padomju laikā šī mākslinieka dzīves daļa daudziem šķita kā nepiepildāms sapnis. Apgāda cena 9 €.


STĀSTI.
RUTE KĀRKLIŅA. ELLĪGI SKAISTI NOSLĒPUMI. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Rute Kārkliņa ir rīdziniece un kopā ar vīru un bērniem jau vairākus gadus darbojas kā audžuģimene, tāpēc īpaši tuvu izjūt sociālās atstumtības riskam pakļauto ģimeņu dzīves stāstus. Grāmatā ir divpadsmit stāsti, kas attēlo spilgtu notikumu vai samezglotu situāciju kāda cilvēka vai ģimenes dzīvē, kā arī veido neatkārtojamus savdabīgu ļaužu portretus. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 12,98 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu