Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā dienestu sāka valsts aizsardzības dienesta otrais iesaukums. No sākotnējiem vairāk nekā 240 pieteikumiem atlasi izturēja 125, tajā skaitā divas meitenes. Savukārt otrdien pirmo reizi notika izloze, kurā pēc nejaušības principa dienestam izraudzīti 300 jaunieši, bet pēc veselības pārbaužu veikšanas iesauks 150.

Ģimenes ārstu praksēm no 1. februāra piešķirs finansējumu par aizvietošanu un paaugstinās maksājumu par prakses uzturēšanu. Kopumā šogad tam novirzīti 10 miljoni eiro, lēma valdība.

985 Krievijas pilsoņiem, kas nav izpildījuši Imigrācijas likuma prasības — nav kārtojuši valsts valodas pārbaudi un pieteikušies cita veida uzturēšanās atļaujai —, nosūtītas vēstules ar aicinājumu divu nedēļu laikā izbraukt vai arī sakārtot savu likumīgo statusu Latvijā. Nesaņemot atbildes, robežsardze meklēs viņus dzīvesvietās un izsniegs izbraukšanas rīkojumu.

Saeima pagājušajā nedēļā denonsēja līgumu ar Krieviju par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civillietās, ģimenes lietās un krimināllietās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu