Galvenais ir sākt • IR.lv

Galvenais ir sākt

2
Monta Kaiva Konovalova, speciāli Ir

Kādus veselīgus paradumus savā dzīvē vēlaties ieviest šajā gadā? Ir vaicā piecām iedvesmojošām personībām

Mācīties valodas, vairāk sportot, ēst veselīgāk, tikt pie sapņu darba, gulēt astoņas stundas diennaktī, pavadīt vairāk laika kopā ar ģimeni vai samazināt alkohola patēriņu — šīs ir tikai dažas no vēlmēm, ko ļaudis apņemas īstenot, sākoties jaunam gadam. Bet, lai labi iecerētais nepaliktu neīstenots, svarīgi ne tikai rūpīgi izvēlēties mērķi, bet arī reālistiski paraudzīties uz savām iespējām. Ar pareizu domāšanas veidu un pieeju jebkurš mērķis ir sasniedzams.

Elīna Geida, improvizatore, pasākumu vadītāja
Jaunā gada apņemšanos man parasti nav, jo grūti piespiest sevi darīt to, ko negribas. Tāpēc lielākoties tās ir lietas, kuras tiešām gribu paveikt, bet vienmēr bijis slinkums. Mans vīrs, šķiet, apņemas pilnīgi visu, bet neizpilda gandrīz neko. Es savukārt gandrīz neko neapņemos, bet izpildu lielu daļu no iecerētā. 

Šogad esmu apņēmusies piekopt vairākus veselīgus ieradumus. Pirmkārt, netērēt savu laiku cilvēkiem un situācijām, kurām to nevēlos darīt. Vēl viens veselīgs ieradums — retāk pasūtīt ēdienu uz mājām. Kādu laiku Wolt un Bolt lietotnes ir bijušas topā manā dzīvē, plānoju to lēnām pārtraukt. No tā izriet arī citi veselīgi ieradumi — gribu vairāk pārvietoties kājām, lai neveidojas aizdusa, un, lai gan man to riebjas darīt, gribu vairāk gatavot. Tāpat arī iemācīties labāk plānot laiku, lai varētu vairāk satikt draugus un ģimeni.


Mārtiņš Spuris,
 TV personība
Parasti gada sākumā neko neapņemos, jo šķiet, ka kaut ko jaunu jau var apņemties jebkurā brīdī. Tomēr pēdējā laikā sapratu, ka nenormāli maz staigāju. Es it kā daudz daru un strādāju, vadu pasākumus televīzijā un dažādas citas lietas, bet man sevišķi nesanāk būt aktīvam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu