Kā būs? • IR.lv

Kā būs?

2

Kopīgi meklējam atbildes uz to, kas varētu notikt 2024. gadā

  • Vai beigsies karš Ukrainā?


Serhijs Iaņuks, 
brīvprātīgais karotājs ar iesauku Latiš
Pavasarī likās, ka ir labvēlīgi apstākļi uzvarai, taču frontē viss iet šķērsām. Ir cilvēki, kas var un vēlas karot, bet viņu paliek mazāk, jo arī mūsējie iet bojā simtiem. Trūkst ieroču, munīcijas, īpaši dronu. Iznīcinātājus F16 diez vai dabūsim agrāk par vasaru, un nedomāju, ka tiem būs izšķiroša nozīme. 

Vismaz līdz pavasarim saglabāsies tendence, ka krievi ļoti lēnām virzās uz priekšu. Viņi cieš milzīgus zaudējumus, mūsu kareivju mentālā veselība jau ir apdraudēta, nogalinot viņus tādos daudzumos. Taču Putinam cilvēciskais faktors nav svarīgs, viņi turpina pa kilometram iekarot mūsu zemi. 

Es lieku cerības uz nevalstiskajām organizācijām — ja pavasarī tās nodrošinās armijai vairāk dronu, tad pastāv neliela iespēja veiksmīgam pretuzbrukumam. Taču visdrīzāk situācija frontē paliks nemainīga visu nākamo gadu.

Ir prognoze. Ļvivā kādas baznīcas pagrabā kamuflāžas tīklu pīšanas laikā enerģiska ukraiņu brīvprātīgā man oktobrī teica — šeit vēl ilgi būs, ko darīt, jo karš var beigties tikai tad, kad Krievija sabruks. Putins 14. decembrī pateica būtībā to pašu — par mieru gatavs runāt tikai tad, kad sasniegs savus mērķus, respektīvi, iznīcinās Ukrainu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu