Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima sestdien pēc nepilnu trīs dienu darba galīgajā lasījumā pieņēma valsts budžetu 2024. gadam. Kā prioritārie attīstības virzieni noteikti drošība, veselība un izglītība. Nākamgad plānoti 14,486 miljardu eiro ieņēmumi, bet izdevumi — 16,2 miljardi eiro. Budžeta deficīts plānots 2,8% no IKP. Saeima nolēma, ka finansējums aizsardzībai no 2027. gada būs ne mazāks par 3% no IKP, no 1. marta paaugstinās akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem. PVN augļiem un dārzeņiem nākamgad būs 12%. 

Saeima pieņēma grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas noteic, ka atbalsts hipotekāro kredītu ņēmējiem 2024. gadā būs 30% apmērā no procentu maksājumiem. Kredītiestādēm būs jāmaksā hipotekārā kredīta ņēmēju aizsardzības nodeva.

Pašvaldības domes deputāta pilnvaras drīkstēs anulēt arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, bet dome — strādāt mazākā sastāvā, ja līdzšinējā dome nav spējīga pildīt pienākumus, trešdien nolēma Saeima. Grozījumi likumos tapa pēc tam, kad Rēzeknes domes vairākuma deputāti sabotēja domes sēdes, mēģinot panākt tās atlaišanu.

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) pagājušajā nedēļā atzina, ka bija kļūda viņa lidojumus ar īrētām lidmašīnām neskaidrot uzreiz.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu