Eļļa ugunī • IR.lv

Eļļa ugunī

Ilustrācija — Freepik
Džensija Danna, © The New York Times News Service

Frāzes, ko neteikt savam partnerim strīda karstumā

Pāru terapeiti norāda uz biežākajām komunikācijas kļūdām, kādas cilvēki pieļauj strīdoties. Astoņas frāzes, no kurām izvairīties, un ko teikt to vietā.

Vispārinājumi

«Tu vienmēr…» vai «Tu nekad…» Teikums, kas sākts ar kādu no šīm vispārinošajām frāzēm, visticamāk, nav patiess, turklāt noliedz jebkādu pretimnākšanu, ko partneris cenšas izrādīt, saka Kīrs Geinss, pāru terapeits no Vašingtonas. 

Turklāt, izdzirdot šādu pret sevi vērstu apgalvojumu strīda laikā, ikviens gribēs tikai aizstāvēties. «Tā no sarunas, kurā risināt problēmu, nonākam nepārprotamā strīdēšanās režīmā,» viņš piebilst.

Taču labāk nevis uzskaitīt partnera pagātnes grēkus, bet censties palikt tagadnē un atcerēties, par ko šobrīd strīdaties. «Atgriežoties pagātnē, sarunas tēma mainās,» saka Geinss. Uzmanība drīzāk jāvelta aktuālajai problēmai. Piemēram, paskaidrojot partnerim, ka jūs uztrauc tas, ka viņš neaizgāja pakaļ bērniem uz bērnudārzu, nevis apgalvojot, ka viņš nekad nepieskata bērnus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu