Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Aizsardzības ministrija parakstīja 600 miljonus eiro vērtu līgumu ar Vācijas uzņēmumu Diehl Defence par pretgaisa aizsardzības sistēmas IRIS-T piegādāšanu 2026. gadā.

Saeima ratificēja Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā dēvēto Stambulas konvenciju. Par ratificēšanu balsoja 51 deputāts, pret bija divi, pārējie balsojumā nepiedalījās. Latvija parakstīja konvenciju 2016. gadā, taču to ratificēt Saeimai līdz šim nebija izdevies. Tagad konvenciju ir ratificējušas jau 38 no 46 EP dalībvalstīm.

1. decembrī noslēdzās pieteikšanās trešajam valsts aizsardzības dienesta iesaukumam. Tam brīvprātīgi pieteicās 515 pilsoņi, informēja Aizsardzības ministrijā. Ja pēc pieteikuma anketu izskatīšanas tomēr pietrūks karavīru iesaukumam, trūkstošo skaitu nodrošinās ar atlasi pēc nejaušības principa, kas notiks 2024. gada 23. janvārī.

Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par speciālo avioreisu izmantošanu bijušā premjera, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) darba vajadzībām. Kariņš speciālos reisus izmantojis nevis 18, bet vismaz 36 reizes, par tiem izdots vairāk nekā miljons un 300 tūkstoši eiro no valsts budžeta un ES naudas. Valsts amatpersonas turpmāk daudz retāk lidos ar īrētām lidmašīnām, paziņoja Valsts kanceleja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu