Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Gada nogalē meklējam veidus, kā sasildīties un gaiši pavadīt tumšos ziemas vakarus. Lai pamainītu vidi, plānojam ceļojumus tuvu un tālu, kā arī domājam par svētku dāvanām mīļajiem

Izsvīst un izrunāt
Igauņu režisores Annas Hintsas filma Melnās pirts māsība ir nebijis notikums Baltijas kino — pārsteidzošs neatkarīgā kino hits, kas šogad saņēmis dokumentālā kino režijas balvu Sundance festivālā. Filma stāsta par sieviešu grupu, kas regulāri kopīgi apmeklē igauņu tradicionālo melno pirti. Mazajā namiņā meža vidū sievietes dalās ar saviem pārdzīvojumiem un pārdomām. Filma stāsta ne tikai par sieviešu izturību un gribasspēku, bet arī atgādina, cik spēcīga ir pirtī iešanas tradīcija mūsu reģionā un kā tā gadsimtiem kalpojusi par vietu fiziskai un garīgai terapijai. 

Ceļot pie mīļākā seriāla varoņiem
Set-jetting — tā angliski nosaukta tendence izvēlēties ceļojumu galapunktus atkarībā no tā, ko esat redzējuši ekrānos. Vai tas būtu braukt uz Parīzi, sekojot populārā Netflix seriāla varonei Emīlijai, vai aizbēgt no ziemas kādā ekskluzīvā viesnīcā kaut kur dienvidos kā HBO seriāla Baltais lotoss varoņi. 

Seriāli šogad atstājuši lielāku iespaidu uz ceļojumu galamērķu izvēli nekā Instagram — tā Conde Nast Traveller norāda ceļojumu uzņēmuma Expedia pārstāve. Un citi speciālisti prognozē, ka šī tendence turpināsies arī nākamgad.


Luksusa pidžamas
Ziema ir gulšņāšanas sezona, bet tas nenozīmē, ka miegā nevajag izskatīties labi. Pidžamas šobrīd iet uzvaras gājienu — dažādos modes izdevumos ir stilīgāko pidžamu topi, un cilvēki ir gatavi maksāt lielu naudu par efektīgiem naktstērpiem. Starp iekārotākajiem luksusa pidžamu ražotājiem ir ukraiņu zīmols Sleeper, kas ražo ekskluzīvus (un ļoti ērtus) apģērbus, kas paredzēti gan gulēšanai, gan iešanai ārpus mājas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu