Karš, stikls un zirdziņi • IR.lv

Karš, stikls un zirdziņi

Envijas izstādes Es esmu slikts fragments Rīgas Mākslas telpā. Foto — Madara Linna Ēvalde
Madara Linna Ēvalde, speciāli Ir

Sešas mākslas izstādes, ko vērts apmeklēt novembrī

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tikko atvērta vērienīga gleznotāja Jāzepa Grosvalda retrospekcija, laikmetīgās mākslas centrā kim? līdz decembra beigām apskatāmi mūsdienu mākslinieku darbi, kas reflektē par pirmskara vēsturi, bet New Hanza birojā Hanzas ielā tikai līdz nedēļas beigām apskatāma Venēcijas biennāles iespaidīgā kentauru instalācija. Taču arī citās galerijās Rīgā un ārpus galvaspilsētas notiek vērtīgas un interesantas mākslas izstādes.

Ivonna Zīle
Ivonna Zīle ir vidējās paaudzes gleznotāja, kuras rokraksts daudziem, iespējams, nav plaši pazīstams, tomēr viņai ir raksturīgi eksperimenti ar faktūru un akrila krāsu tehniku. Izstādei Sakrālā ģeometrija iedvesma nākusi no personiskām pārdomām un 20. gadsimta avangarda mākslas, bet darbos parādās līnijas un ģeometriskas figūras. Piemēram, kāda glezna atgādina Maļeviča slaveno Melno kvadrātu, taču malas ir nokrāsotas Ukrainas karoga krāsās. Lielā daļā darbu redzams viens un tas pats tēls — gulbis, kas parasti mākslā simbolizē mieru un ticību. Māksliniecei patīk spēlēties ar krāsām, triepieniem un audeklu formu. Gleznotāja atzīst: māksla var būt glābiņš grūtos dzīves brīžos.
Līdz 19. novembrim Latvija Mākslinieku savienības galerijā 11. novembra krastmalā 35.

Remigijs Krjuks. Mistiski zils.
Foto — Madara Linna Ēvalde

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu