Mūslaiku Lāčplēši • IR.lv

Mūslaiku Lāčplēši

Mārtiņš Lejiņš. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Mārtiņš Lejiņš, Kristers Edgars Rauska un Bruno Bulders ir trīs karavīri no tiem 252 jauniešiem, kas šogad brīvprātīgi sāka dienēt valsts aizsardzības dienestā

Jaunie dzīves apstākļi kazarmās Ādažos, protams, krasi atšķiras no tā, kā bija pierasts mājās. Istabiņā mīt 11 kareivji, kur katram ir sava gulta, skapītis un mugursoma. Tas arī viss. 

Kamēr ritēja trīs mēnešu pamatmācību kurss, ik rītu bija jāceļas pulksten sešos. Tagad rīts ir brīvāks — nakti var pavadīt mājās un dienesta vietā ierasties pulksten 8.30. Piecos pēcpusdienā atkal var doties mājās. Vai arī palikt kazarmās un vakaru, piemēram, pavadīt labiekārtotajā sporta kompleksā. Vienīgais, kā tajā trūkstot, esot baseins. 

Kad mūsu saruna ieskrējusies, trīs jaunie kareivji ar sajūsmu stāsta, cik ļoti apmierināti ar iespējām, ko piedāvā dienests. Tik daudz ko var apgūt, uztrenēt, saprast. Un pusdienas! Tās esot kolosālas. Kristers slavē kartupeļu biezputru ar sēņu mērcīti, vistas fileju un biešu salātiem, Bruno uzteic kāpostu tīteņus. Arī Mārtiņam garšo kāpostu tīteņi, vislabāk kopā ar frī kartupeļiem un bekona mērci. 

Tīrākā elle?

Mārtiņš Lejiņš dienestā pieteicās, kad vēl mācījās Mālpils vidusskolas 12. klasē. Izprātojis — ja no nākamā gada aizsardzības dienestā būs jādienē obligāti, kāpēc gan to nedarīt tūlīt, kamēr konkrēti nākotnes plāni vēl nav iezīmēti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu