Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ESEJAS. KARASTĀVOKLIS. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. 2023. gada februārī piecdesmit ukraiņu rakstnieku un intelektuāļu esejas, kas sākotnēji tapa kā tiešsaistes antoloģija, tika izdotas grāmatā Vojennij stan. Latviešu izdevuma pamatā ir šī grāmata, tomēr iekļauti arī vairāki teksti, kas atrodami tiešsaistes antoloģijā. Tulkojusi Māra Poļakova. Grāmata tapusi ar Ukrainas Grāmatu institūta atbalstu. Apgāda cena 9 €.


DZEJA.
TEDS HJŪZS. VĀRNAS DZĪVE UN DZIESMAS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Teds Hjūzs (1930—1998) bija ievērojama figūra britu rakstniecībā — pretrunīga personība ar plašu mantojumu, kas, tāpat kā viņa privātā dzīve, raisījis ne mazumu pretrunīgu vērtējumu, tomēr Hjūzu apvij britu «dižā dzejnieka», klasiķa aura. Sastādītājs un atdzejotājs Arvis Viguls. Apgāda cena 7 €.


VĒSTURE.
INĀRA ANTIŅA. AUGŠBEBRI. LATVIEŠU CIEMS SIBĪRIJĀ. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. 126 gadus vecās Sibīrijas latviešu kolonijas vēsture. Krievijā, Omskas apgabala Taras rajonā, joprojām ir latviešu ciemi, stiprākais no tiem — Augšbebri. Grāmatā aprakstīta Augšbebru ciema veidošanās, ciemnieku latviešu valoda, reliģija, tradīcijas, ticējumi un paražas, ēdieni un sadzīve. Apgāda cena 25,99 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu