Vēlreiz tajās pašās kurpēs • IR.lv

Vēlreiz tajās pašās kurpēs

3
«Atļaušos būt iedomīga un teikt, ka man ir ass prāts un asa mēle, un reizēm es to laižu lietā. Man ir arī noveicies, ka iedota skatuve, kur to darīt,» saka Baiba Sipeniece-Gavare. Foto — Reinis Hofmanis
Ilze Šķietniece

Līdz ar TV3 raidījumu Nu, nopietni? televīzijas ekrānos atgriezies politiskās satīras žanrs. Iknedēļas apskats, kurā ar humoru runā par aktuālo politikā un sabiedrībā, tapis pēc Baibas Sipenieces-Gavares ierosinājuma

Mana sūtība šajā pasaulē ir skatīties uz notikumiem caur jokiem un vedināt to darīt arī citus, saka televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare. Šis rudens viņai izvērties varen aktīvs. Septembrī Baiba devās ekstrēmā pārgājienā aiz polārā loka, kas lika pārbaudīt savu spēju robežas un nonākt pie vērtīgām atziņām, bet tagad ik nedēļu veido raidījumu Nu, nopietni? Līdz ar to televīzijas ekrānos Latvijā pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezusies politiskā satīra. Tā prasa ne tikai uzdrīkstēšanos, asu prātu un mēli, bet arī spēju pārredzēt laukumu un pārzināt aizkulises.

Ar Baibu sarunājamies tiešsaistē darbdienas pievakarē, kad viņa atgriezusies no televīzijas šova Saimnieks meklē sievu septītās sezonas noslēguma filmēšanas. Kaut izbraukājusi Latviju krustu šķērsu, joprojām ir enerģijas pilna. Stāsta, ka nedēļas nogalē plāno doties uz Sāremā. Tur atrodas ģimenes lauku īpašums. Jānovāc dārzs un jāsagatavojas ziemas sezonai. Jau pirmdien būs atpakaļ, lai plānotu nākamā Nu, nopietni? raidījuma saturu. Pēc tam gaidāma divas dienas ilga filmēšana un atkal jauni darbi.

Reta iespēja

Tāda iespēja rodas tikai reizi dzīvē, saka Baiba par TV3 vadības uzdoto jautājumu, ko vēl viņa vēlētos darīt televīzijā. Atbilde ilgi nebija jāmeklē — gribētu atkal iekāpt tajās pašās kurpēs, ko bija «uzvilkusi» pirms nu jau gandrīz desmit gadiem, kad Mēmā šova komanda veidoja raidījumus Savādi gan un Valstī viss ir kārtībā.

Kad kompānijas dvēsele Viesturs Dūle kļuva par Zuargusu un devās citā virzienā, politiskās satīras žanrs Latvijas televīzijās un sociālo tīklu platformās apsīka. Kāds palaikam kaut ko pamēģināja, bet trūka īsta komandas darba, kas nedēļas kontekstā apskatītu aktualitātes Latvijas politikā un sabiedrībā. To, ka kādam tas ir vajadzīgs, vedināja domāt interneta vidē ceļojošie agrāko raidījumu fragmenti. Kam tie pieder un kas izplata, Baibai nav ne jausmas, bet būtu interesanti uzzināt. Pašas rīcībā šo ierakstu nav.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu