5 interesanti koncerti novembrī • IR.lv

5 interesanti koncerti novembrī

Klavesīniste Ieva Saliete. Publicitātes foto
Gunda Miķelsone, speciāli Ir

3. novembrī Lielajā ģildē un 4. novembrī Latgales vēstniecībā Gors Sinfonietta Rīga. Zviedru Mocarts un Koncerts klavesīnam
Klavesīniste Ieva Saliete no sava instrumenta spēj izvilināt visdažādāko raksturu skaņas, uzstājoties gan klavesīnam ierastākos, gan pavisam neierastos senās un mūslaiku mūzikas projektos. Šoreiz viņa satiksies ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, lai pirmatskaņotu Andra Dzenīša Koncertu klavesīnam un orķestrim Strēles, kuru iedvesmojusi latviešu simbolista Rūdolfa Pērles gleznas Saule zeltīti spožā noskaņa. 

Pavisam svaigajai partitūrai līdzās likti trīs senāki skaņdarbi — Johana Sebastiāna Baha jaunākā dēla Johana Kristiana Baha agrīnais Klavesīnkoncerts, kas mūzikas vēsturniekiem un interpretiem ilgstoši licis lauzīt galvu par tā autorību, poļu 20. gadsimta izcilākās komponistes Gražinas Bacevičas iespaidīgais Koncerts stīgu orķestrim un par «zviedru Mocartu» dēvētā Jozefa Martina Krausa Simfonija dominorā, kas savulaik Vīnē pārsteigusi pašu Jozefu Haidnu.
Sinfoniettariga.lv

Armēņu pianists un komponists Tigrans Hamasjans.
Publicitātes foto

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu