Dīvānu eksperti • IR.lv

Dīvānu eksperti

Vilnis (no kreisās) un Kalvis Frīdenbergi, SIA FVK Mēbeles īpašnieki, māsa dizainere Lāsma Frīdenberga un Kalvja meitiņa Grieta. Foto — Ieva Salmane
Mārtiņš Galenieks, speciāli Ir

Sākuši divatā nelielā darbnīcā Talsos, brāļi Frīdenbergi izveidojuši uzņēmumu, pēc kura ražotajām mēbelēm gaida rindā cilvēki no visas Latvijas

Mēs gandrīz noteikti, paši to nezinot, esam sēdējuši uz viņu ražotajām mēbelēm, apgalvo uzņēmuma FVK Mēbeles līdzīpašnieks Kalvis Frīdenbergs, kad viesojamies viņu ražotnē netālu no Talsiem. Viņš nosauc dažus no uzņēmuma lielākajiem klientiem, un kļūst skaidrs, ka gandrīz ikviens Latvijā var būt kaut reizi piesēdies uz kādas no tām. Viņu izgatavotās mēbeles atrodamas gan privātmājās, gan tirdzniecības centros, bankās, skolās, degvielas uzpildes stacijās, viesnīcās un daudz kur citur. Uzņēmuma specialitāte ir pēc pasūtījuma izgatavotas mīkstās mēbeles, un pieprasījums pēc tām esot tik liels, ka klientam jārēķinās ar divus mēnešus garu rindu līdz pasūtījuma izpildei.

«Ja runa ir par korpusa mēbelēm, plauktiem, skapjiem, kurus mēs īpaši neražojam, bet atsevišķiem klientiem vajag, tad varbūt pat gads būs jāgaida,» pielabo Kalvis. «Un cilvēki gaida. Kāpēc, droši vien jāprasa viņiem, bet acīmredzot viņus apmierina kvalitāte.»

Uzņēmējdarbības vadību izstudējušais Kalvis mūsu vizītes laikā ir galvenais runasvīrs, taču FVK Mēbeles ir ģimenes uzņēmums, kurā visi lēmumi tiekot pieņemti kopīgi. Tajā darbojas arī brālis Vilnis, kurš kā meistars šo biznesu savulaik sāka, un māsa Lāsma, kura brāļiem pievienojās pēdējā, pirms dažiem gadiem atgriezusies no Austrālijas, kur studēja interjera dizainu. Viņiem palīdz arī mamma Ilga, kuras pārziņā ir neliels veikaliņš Talsu centrā, kur pieejamas nevis gatavas mēbeles, bet pārsvarā dažādi audumu paraugi. Bet vasarās uzņēmumā strādā arī Viļņa 21 un 18 gadus vecie dēli.

Esam ieradušies piektdienā, kad te ir tukšāks un klusāks, jo pa nedēļu saražotās mēbeles tiek izvadātas klientiem visā Latvijā, taču darbs, protams, neapstājas, un Kalvis mūs bez liekām ceremonijām uzreiz piedāvā izvadāt pa ražotni. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu