Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

DOKUMENTĀLĀ PROZA. KATERINA GORDEJEVA. AIZNES PROJĀM MANAS BĒDAS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Žurnālistes Katerinas Gordejevas intervijas ar Krievijas un Eiropas bēgļu centros satiktajiem cilvēkiem pēc 2022. gada 24. februāra, kad Ukrainā sākās pilna mēroga iebrukums. Varoņu pieredze ir atšķirīga, arī politiskie uzskati ir pat diametrāli pretēji, bet viņus vieno bēdas. Pasaulē devušies gan tie, kuru mājas izpostījis šis karš, gan tie, kuru dzīvesvietā dažādas varas mainījušās kopš 2014. gada. Un katram ir savs stāsts par piedzīvoto. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 18,99 €.


ROMĀNS.
JAROSLAVS BOČEKS. KRIEVU TANGO JEB MIESASSARGA MĪĻĀKĀ. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. 1998. gadā pirmo reizi publicētais romāns patiks asu izjūtu cienītājiem. Saldi sāpīgs mīlasstāsts palēnām top rūgts, kad organizētās noziedzības impērijā atklājas mafijas «uzņēmējdarbības» plašumi un dziļums. Varmācības barotni veido pagātnes rēgi — atmiņas par komunistisko režīmu un 1968. gada Prāgas pavasara asiņainajiem notikumiem. Romāns atgādina par Krievijas piektās kolonnas darbību arī mūsu laikā. Apgāda cena 10,90 €.


MONOGRĀFIJA.
INGUNA DAUKSTE-SILASPROĢE. BALSIS PĀR JŪRU. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Monogrāfija par rakstnieku Gunaru Janovski no izdevniecības sērijas Es esmu… «Ar interesi lasāms pētījums, kas ne tikai padziļinās izpratni par Gunara Janovska biogrāfiju un daiļradi, par trimdas psiholoģisko situāciju un 20. gadsimta notikumiem, bet arī veidos tradicionālās latviešu literatūras un trimdas literatūras, Latvijas un Anglijas vides satuvinājumu,» monogrāfiju vērtē Dr. philol. Zanda Gūtmane. Apgāda cena 9,63 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu