Tilts starp personāla nodaļu un darbiniekiem • IR.lv

Tilts starp personāla nodaļu un darbiniekiem

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Digitālie personāla vadības rīki atbrīvo no milzīgas līgumu, iesniegumu un citu papīru kaudzes birojā, kā arī palīdz pieskatīt darbinieku profesionālo izaugsmi

Kopš prasmīgs darbinieks gandrīz visās tautsaimniecības un publiskā sektora nozarēs kļuvis par brangu deficītu, darba devējiem nākas krietni nopūlēties, lai ne tikai sameklētu kvalificētus speciālistus, bet arī tos noturētu. Bet kā izsekot līdzi, kas kuram piedāvāts un kā tas tiek pildīts? 

Te talkā nāk personāla vadības datorprogrammas, kurās uzturēt visu ar katru darbinieku saistīto informāciju. Vislabāk, ja tās ir pašapkalpošanās portāla formā, kurā strādājošais pats var sekot līdzi uzkrāto atvaļinājuma dienu skaitam, pieteikt brīvdienu, rakstīt iesniegumus un veidot mācību kalendāru. 

Šādās platformās darba devējs ievieto darbinieka novērtējumu, ieteikumus prasmju uzlabošanai vai pat iekļauj kādu spēļošanas elementu. Piemēram, aicina strādājošos apmeklēt uzņēmuma piedāvātos kvalifikācijas celšanas kursus, un sekmīgākajiem par noteikta kredītpunktu apjoma sapelnīšanu piešķir īpašas dāvanas — bezmaksas atpūtu kādā spa kompleksā, dāvanu kartes veikalos vai pat algas pielikumu.

Personāla vadības datorprogrammu piedāvājums globālajā tirgū ir plašs un daudzveidīgs. To droši var teikt par gandrīz jebkura veida programmatūru uzņēmumiem. Dažās lielāks fokuss ir uz darbinieku veikuma analizēšanas iespējām, citās vairāk domāts par darbinieku ērtībām, ikdienā lietojot pašapkalpošanās portālu. Un plašajā klāstā visnotaļ labi izskatās arī Latvijas uzņēmumu izstrādātie vai adaptētie risinājumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu