Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Lapkritis klāt, dabā tumsa sāk gūt pārsvaru pār gaismu, un arī sabiedriskajā telpā skanošās balsis var radīt iespaidu, ka visas pārmaiņas ir tikai uz sliktu. Pasīvi ļaujoties šādam noskaņojumam, viegli ieslīgt rudenīgā melanholijā.

Šai sajūtai vajag pretoties! Un, ja kādam nepieciešama optimisma un spara piešprice, tad nav labāku zāļu pret roku nolaišanu kā intervija ar starptautiski godalgoto pasākumu rīkotāju Gundegu Skudriņu. Enerģija un radošums laužas ārā no katra viņas teiktā vārda. Sastopamies ar grūtībām? «Dzīvē nedrīkst nobīties, lielāki vai mazāki podi būs jebkurā biznesā,» atgādina Skudriņa. Galvenais ir ideja un mērķis. Viņas teiktais arī atgādina, cik svarīgs ir ideālisms. 

Šovasar viņas uzņēmums pro bono sarīkoja projektu Ukraine. Residence of Freedom, lai kopā ar ukraiņu kolēģiem atgādinātu par brīvības fundamentāli svarīgo nozīmi. Mūsu valstī vēl daudz kas ir uzlabojams, tomēr «jauniešiem stāstu, ka pēc studijām ārzemēs viņu pienākums ir atgriezties mājās, jo viņi ir vajadzīgi šeit». Skudriņa apgalvo, ka neuzskata sevi par «īstu uzņēmēju», jo nopelnīt daudz naudas viņai nav galvenais, tomēr viss uzņēmējas teiktais lieliski saskan ar pasaules sekmīgākā investora Vorena Bafeta savulaik sacīto, ka vislabākie vadītāji ir tie, kuriem galvenā motivācija ir nevis nauda, bet sava biznesa attīstīšana.

Ar Gundegas Skudriņas teikto lieliski saskan šā gada Baltijas zīmolu topa izvēlētā virstēma —  drosmīgs mārketings. Pārliecība par savām vērtībām un gatavība tās publiski aizstāvēt var šķist riskanta, tomēr daudz lielāku risku bieži vien rada pārāk piesardzīga slēpšanās pūlī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu