Agrā bezdelīga • IR.lv

Agrā bezdelīga

4
Aivars Ozoliņš

Līdzko opozīcijā, Apvienotais saraksts nevienam īsti vairs nav vajadzīgs

Process ir sācies vai maisam gals vaļā? Apvienotā saraksta (AS) deputāts Igors Rajevs pirmais nolēca no vienām vēlēšanām sietā plosta un pirmdien kļuva par «neatkarīgu deputātu», lai varētu palikt Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā. Vai tas jau ir Evikas Siliņas solītais dinamiskums vai pagaidām vēl tikai AS savulaik piesauktā horizontālā diagonāle?

Nē, tā esot «politiskā korupcija» jeb apvienības biedru «politiskā uzpirkšana ar publisko resursu līdzekļiem, piedāvājot viņiem amatus labi apmaksātās algās», skaidro Edgars Tavars, pagaidām AS frakcijas vadītājs.

Ja turamies pie šāda politiskās korupcijas apraksta, «korupcija» iznāk esam arī koalīcijas līgums, un korumpēti ir visi, kuri jebkad pieņēmuši piedāvājumu strādāt politiskos amatos. Taču Tavars pats arī nevada frakciju gluži par brīvu, ja arī bez Ventspils stipendijas, un viņa apvienības ministri noteikti nebija bezatlīdzības sociālie darbinieki. Bet visdārgāk «uzpirktais» sanāk esam bijis Edvards Smiltēns, kurš bija piekritis «korumpēties» par Saeimas priekšsēdētāju, otro augstāko amatpersonu valstī.

Ja vērtē pēc tautai droši vien saprotamāka «uzmešanas» kritērija, ko AS biedri sociālajos tīklos sparīgi piemēro notikušajam, tad arī vajadzētu sākt ar sevi. Vairākums AS politiķu pirms tam bija sabijuši visvisādās partijās, Tavars kopā ar saviem «zaļajiem» ir «uzmetis» pat ilggadējo maizestēvu Lembergu, bet Smiltēnam AS ir kārtējais un gan jau ne pēdējais vēlēšanu saraksts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu