«Normāls priekšstats» • IR.lv

«Normāls priekšstats»

24
Nellija Ločmele

Varu piekrist Gunāram Kūtrim — Latvijas iedzīvotājiem ir tiešām vienalga, kurš deputāts vada Saeimas sēdes. To Kūtris nedēļas sākumā secināja Latvijas Radio, kad bija uzaicināts uz garāku interviju kā jaunās koalīcijas kandidāts spīkera amatam. 

Taču gribu arī iebilst Kūtrim, jo Saeimas priekšsēdētājs nav vienkārši debašu vadītājs. Tas ir nozīmīgs politisks amats, kura ieņēmējs aizvieto Valsts prezidentu un pārstāv Latviju neskaitāmās oficiālās un simboliskās situācijās. Patiesībā — neprognozējami sarežģītās situācijās, jo Satversmes noteiktā atbildība ir liela.

Tāpēc ir kauna lieta, ja likumdevēja vadībā nonāk politiķis, kura vērtību hierarhijā likumība īpaši augstu nekotējas. 

Bijušais prokurors un tiesnesis Kūtris intervijā stāstīja, kā viņa «normālu priekšstatu» par cilvēku nekādi nevar ietekmēt apsūdzības, notiesāšana vai nonākšana cietumā — citiem vārdiem, Kūtra pasaulē ir normāli stāvēt augstāk par likumu. Tāpēc viņš, ja atbildētu par ekonomikas attīstīšanu Latvijā, gribētu uzklausīt padomus no miljonāriem — vienalga, apsūdzētiem vai notiesātiem. Ka tik pieredzējuši! Un ZZS premjera kandidātu Lembergu viņš uzskata par «labu saimnieku», vienu no retajiem Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu