Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — Gatis Rozenfelds

Latvijas izlase sestdien ar 98:63 uzvarēja Lietuvas basketbolistus un pasaules kausā ieguva 5. vietu. Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars iekļauts FIBA pasaules kausa otrajā simboliskajā izlasē, bet par turnīra labāko treneri atzīts Latvijas izlases treneris Luka Banki. Basketbola izlasi pirmdien pie Brīvības pieminekļa Rīgā sagaidīja pieci tūkstoši līdzjutēju. Par izlases izcīnītajām tiesībām startēt pasaules čempionāta finālturnīrā un izmaksu segšanai valdība Latvijas Basketbola savienībai otrdien piešķīra 211 716 eiro. Par pasaules čempioniem basketbolā svētdien pirmoreiz kļuva Vācijas sportisti, otrajā vietā Serbijas izlase, bronza — Kanādas basketbolistiem.

Eiropas Komisija (EK) lēmusi aizliegt ES ievest Krievijas pilsoņu privātos automobiļus, telefonus, rotaslietas un citas preces, kas uzskatāmas par aizliegto importu. ES dalībvalstu valdības pašas drīkst noteikt, kā šo lēmumu ieviest. Pirmdien Latvijas Ārlietu ministrija konsultējās ar reģionālajiem partneriem par rīcību un rekomendējusi VID Muitas pārvaldei ņemt vērā EK viedokli par automašīnu ievešanas aizliegumu no Krievijas.

Valdība otrdien atbalstīja Toma Platača iecelšanu Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatā. FID priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma uz pieciem gadiem amatā ieceļ Saeima.

Partija Gods kalpot Rīgai (GKR) pagājušajā nedēļā nolēma sadarboties ar topošās valdības koalīcijā pārstāvēto ZZS. Pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts, GKR priekšsēdētājs Oļegs Burovs atbalstīs Jaunās Vienotības pārstāves Evikas Siliņas veidoto valdību. Līdz ar to koalīcijai Saeimā būtu 53 balsis. Burovs balsojumus Saeimā saskaņos ar ZZS. GKR un ZZS arī kopā startēšot Rīgas domes vēlēšanās 2025. gadā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu