«Esmu pēc dabas praktiskāks» • IR.lv

«Esmu pēc dabas praktiskāks»

Vilnis Ķirsis. Foto — Gatis Rozenfelds
Jana Altenberga

Jaunais Rīgas mērs Vilnis Ķirsis ir pārliecināts, ka ārkārtas vēlēšanās «mēs zaudētu Rīgu uz desmit gadiem», tāpēc pārkāpis pirmsvēlēšanu solījumu nestrādāt ar Gods kalpot Rīgai

Pusotru mēnesi pēc bezpartejiskā mēra Mārtiņa Staķa atkāpšanās Rīgas dome tikusi pie jaunas «sadarbības koalīcijas» un mēra Viļņa Ķirša (JV), kuru 17. augustā atbalstīja 33 deputāti. Bijušie «pārmaiņu» koalīcijas partneri — Jaunā Vienotība, Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un Kods Rīgai — nespēja vienoties par turpmāku sadarbību ar domes lielāko frakciju Progresīvajiem, tāpēc koalīcijā piesaistīti agrākie opozicionāri no Latvijas Attīstībai un Gods kalpot Rīgai!, ko pats Ķirsis agrāk sauca par korumpantu bandu. Kas tagad mainījies, Ir jautāja mēram pirmdienas rītā Rīgas domē.

Rātsnamā dzīve rit ierastajā gaitā un izskatās, ka ieskriešanās periods Ķirsim nav nepieciešams. Sarunā viņš ir nopietns un nosvērts, arī asie jautājumi nesaļodza viņa pārliecību, ka jaunā koalīcija ir labāka par ārkārtas vēlēšanām.

Kas mainīsies Rīgas pašvaldības darbā tāpēc, ka mērs tagad esat jūs, nevis Mārtiņš Staķis?
Esmu pēc dabas praktiskāks. Iepriekš kaut kādi jautājumi nedaudz tika atstāti novārtā — mājokļi un tādas lietas, kas ir svarīgi. Piemēram, centralizētās kanalizācijas tīkla turpināšana. Vairāk tas reducējās uz mazākām, ātrākām uzvarām.

Jūnijā SKDS aptaujā par vēlamiem mēra kandidātiem vispopulārākais ar 21% bija Staķis, bet jums bija 2% atbalsts. Kā plānojat iepatikties rīdziniekiem, ja tas līdz šim nebija izdevies?
Vienīgais veids, kā ir vērts iepatikties, — ar darbu, ar rīdzinieku dzīves kvalitātes pieaugumu. Lai darbi ir tie, kas patīk, tad arī darītāji iepatiksies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu