Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien paziņoja, ka tomēr nolēmis demisionēt un ceturtdien viņš par valdības demisiju informēs prezidentu. Kariņš aicināja Jauno Vienotību virzīt jaunu premjera amata kandidātu un apliecināja, ka viņš nebūšot nākamās valdības vadītājs. Kariņš uzskata, ka Nacionālā apvienība (NA) un Apvienotais saraksts (AS) bloķē darbu valdībā. Prezidents Edgars Rinkēvičs pēc ceturtdien plānotās tikšanās ar Kariņu sāks politiskās konsultācijas ar visām Saeimā pārstāvētajām frakcijām. NA un AS ir gatavi strādāt cita JV premjera valdībā, bet joprojām ir atturīgi par koalīcijas paplašināšanu.

Latvijā šā gada pirmajos sešos mēnešos reģistrēts 7051 jaundzimušais, kas ir par 15% jeb 1235 jaundzimušajiem mazāk nekā attiecīgajā laikposmā pērn. Šāgada pirmajā pusgadā reģistrēts 14 291 mirušais, kas ir par 10% jeb 1627 mazāk nekā 2022. gada pirmajos sešos mēnešos. Šogad 1. jūlijā Latvijā provizoriskais iedzīvotāju skaits bija 1,883 miljoni.

Elektrības sadales tarifus pārskatīs decembrī, pēc tikšanās ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvjiem pagājušajā nedēļā teica valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Ja būs vajadzīgs, tiks paplašināts atbalsts mājsaimniecībām. Prezidents Edgars Rinkēvičs uzskata, ka jaunie sadales tarifi nav ne samērīgi, ne pamatoti un ir jāpārskata. 

Jēkabpilī šāgada aprīlī noslepkavotās sievietes diviem nepilngadīgajiem bērniem un mātei katram izmaksās 50 000 eiro kompensāciju, otrdien nolēma valdība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu