Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Marija Leskavniece

Iesaka personīgo finanšu mentore Inga Bolukemini: «Meklējot aktuālāko informāciju, piemēram, par biznesa stratēģijām, iespējams, šobrīd grāmatas vairs netiek līdzi tempam, kādā attīstās uzņēmējdarbība. Taču, domājot par naudu, joprojām darbojas principi,
kas strādāja arī pirms 100 gadiem.»


Robert Kiyosaki. Rich Dad’s Cashflow Quadrant. 
Slavenās grāmatas Bagātais tētis, nabagais tētis autors šajā darbā apraksta četrus ienākumu gūšanas scenārijus — algots darbs, pašnodarbinātais, biznesa īpašnieks vai investors — un to, kāda domāšana un ieradumi stāv aiz katra no tiem. Lai gan mums katram vajadzētu izvēlēties vairākas no šīm iespējām, bieži vien paliekam tikai vienā no kvadrantiem. Autors apraksta tipiskākās domāšanas kļūdas, kāpēc iestrēgstam vienā vai otrā kvadrantā, un kā tos mainīt, lai sasniegtu savus finanšu mērķus.


Vicki Robin, Joe Dominiguez. Your Money or Your Life.
Vai zinājāt, ka iztērētā nauda kļūst vērtīgāka, ja to tērējam atbilstoši savām prioritātēm? Problēma rodas tajā, ka mēs nemaz nezinām, kas mums patiešām ir svarīgi, un ar pirkumu tikai mēģinām šīs vērtības uzminēt un trāpīt mērķī. Taču, ja zinām savas prioritātes, varam izdomāt papildu veidus, kā tās attīstīt, iespējams, nemaz naudu netērējot. Grāmatā aprakstīti arī veidi, kā sasniegt finansiālo brīvību, palielinot savus ienākumus un veidot ieguldījumu un uzkrājumu plānus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu