Vitamīnu bumba paciņā • IR.lv

Vitamīnu bumba paciņā

Ilze Kalniņa, SIA NutriBoom īpašniece. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

«Kopš pirmās dienas, kad atklāju šo kaltēšanas tehnoloģiju, biju pārliecināta, ka šādi pagatavoti augļi, ogas un dārzeņi ir gandrīz unikāli — apēd mazumiņu un dabū kārtīgu vitamīnu devu,» saka uzņēmuma NutriBoom īpašniece Ilze Kalniņa

Kādu brīdi minstinos pie mājas Siguldas privātmāju rajonā. Vai tiešām šeit jāmeklē NutriBoom, uzņēmums, kas ražo īpašā veidā kaltētus augļus, ogas un dārzeņus? Taču tad man pretī izspurdz košā kleitā tērpusies uzņēmuma vadītāja Ilze Kalniņa un vedina doties tālāk — jā, jā, lai nebrīnoties, ražošanas telpas atrodoties privātmājas kreisajā spārnā.

Pirms sarunas Ilze man priekša noliek kafiju un trauku ar kaltētām ogām un tādiem kā krāsainiem kubiņiem un bumbiņām. Minu, kas tas ir. Fizālis? Jā. Mellene? Jā, mellene. Bet kas ir tas krāsainais kubiņš? Kad ilgi neizdodas atminēt, Ilze atklāj — kaltēta siera kūkas virsiņa un lūk, arī pati siera kūka! Tehnoloģijas ļauj eksperimentēt un sakaltēt jebko. Kūkas, zefīrus un daudz ko citu.

Izaicinājums mests!

«Viss sākās ar to, ka izlēmu studēt doktorantūrā,» stāsta Ilze Kalniņa, NutriBoom īpašniece. Par labu studijām izlēma, atsaucoties uz vīra Armanda mesto izaicinājumu. 

Tobrīd dzīve līdzinājusies ērtam un drošam braucienam ar elektrovilcienu pa vienām un tām pašām sliedēm: mājas, darbs, ģimenes dzīve. Nekāda asumiņa. «Vīrs teica: ja tu iestāsies doktorantūrā, es studēšu maģistrantūrā. Uz šādu piedāvājumu nevarēju neatsaukties,» smejas Ilze. Viņa izvēlējās studijas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu