Tilts uz kino • IR.lv

Tilts uz kino

Kino kluba video nodarbību vadītājs Klāvs Mellis un māksliniece Kristīne Jurjāne. Foto — IFF
Alise Zita Zeidaka

Dienasgaismu ieraudzījis Riga IFF Kino klubs — bezmaksas nodarbības skolēniem, kas ļauj iepazīt 10 kinoprofesijas

Bērnībā mēs ar māsu filmējām leļļu seriālu. Datorā uzskricelēts rīcības plāns, vienkāršs digitālais fotoaparāts, no plastilīna salipināti ēdieni, bet sērijas beigās — uz baltas lapas uzrakstīti titri, kas fona mūzikas pavadībā tiek slidināti gar kameras aci. 

Varbūt tāpēc es tik kāri apriju Riga IFF projekta Kino klubs videoklipus — desmit bērniem un jauniešiem domātas nodarbības, kas iepazīstina ar dažādām profesijām kinoindustrijā.

Māksliniece Kristīne Jurjāne skatītāju acu priekšā dzīvojamo istabu pārvērš zīlēšanas salonā, scenāriste un režisore Marta Elīna Martinsone parāda, kā piezīmju tāfele var palīdzēt radīt filmas scenāriju, animācijas filmu režisors Edmunds Jansons atklāj paņēmienus, kā spert pirmos soļus animācijas veidošanā, bet Alise Ģelze sniedz ieskatu, kāpēc bez producenta kinematogrāfā neiztikt. 

Katra epizode ilgst aptuveni 15 minūtes un vietnē Kinoklubs.rigaiff.lv ir pieejama ikvienam skolēnam un skolotājam, kam ir aktīva piekļuve E-klasei vai Mykoob.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu