Kur paliek mana nauda? • IR.lv

Kur paliek mana nauda?

Elīna Pelčere, Training Lab līdzdibinātāja, izaugsmes trenere un finanšu koučs. Foto — Lauma Kalniņa
Elīna Pelčere

Uzņēmējiem, kas raduši ik dienu riskēt biznesā, personīgās finanses var kļūt par drošības salu. Tāpēc turpmākajos Ir Nauda numuros pieredzējuši eksperti dalīsies ar finanšu pratības padomiem

 

Kā tas nākas, ka katru reizi, kad mums kāds atsūta lielāku rēķinu par gāzi, elektrību, īri vai auto remontu, mēs to samaksājam, bet, kad vajadzētu atlikt saviem mērķiem, naudas tomēr nav? Emocionāli šķiet, ka naudas visu laiku pietrūkst. Tad uzzini, ka kolēģis, kuram vajadzētu būt līdzīgiem ienākumiem, aizbrauc ziemā sasildīties uz Ēģipti, un neizpratne kļūst vēl lielāka. Kāpēc kādam izdodas iekrāt, bet citi vienmēr dzīvo no algas līdz algai vai mīnusos?

Viens no lielākajiem šķēršļiem finansiālās stabilitātes sasniegšanā ir emocijas. Ja paļaušos uz aptuveno sajūtu, cik iztērēju pārtikai, degvielai, apģērbam, tad kaut kur pa vidu tam visam arī pazudīs potenciālās biļetes uz Ēģipti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu