Ar tādiem vēl neesmu strādājis • IR.lv

Ar tādiem vēl neesmu strādājis

37
Krišjānis Kariņš. Foto – Kristīne Madjare
Jana Altenberga, Pauls Raudseps

Krišjānis Kariņš par sadursmēm ar Apvienoto sarakstu un atbildības sadalījumu topošajā valdībā

Pagājušas jau vairāk nekā divas nedēļas kopš 14. Saeimas sanākšanas, tomēr vēl aizvien nav vienošanās par jaunas valdības izveidi. Tā vietā publisko telpu piepilda dažkārt grūti saprotamas diskusijas par Ministru kabineta darbības un koalīcijas sadarbības principiem.

Kā tas viss izskatās cilvēkam, kurš šobrīd cenšas vadīt valdības veidošanas procesu un kuram potenciālie partneri no Apvienotā saraksta (AS) veltījuši daudzus pārmetumus? Otrdien, 15. novembrī, devāmies to noskaidrot no esošā un, iespējams, arī nākamā premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV).

No Apvienotā saraksta ievēlētais deputāts Andris Kulbergs nesen tvītoja, ka Krišjānis Kariņš dara visu, lai nebūtu nominēts par premjeru. Vai AS cenšas panākt, ka jūsu vietā nāk kāds cits premjerministra kandidāts?
Es atzīšos — kopš mēs sākām pēc vēlēšanām runāt, es līdz galam neesmu īsti sapratis, kas ir Apvienotā saraksta mērķis, taktika vai ko viņi domā. Esmu izdomājis, ka vairs nemēģināšu to uzminēt. Proti, man ir ļoti skaidrs, kas mums valstī būtu jādara. Mums ir jāpanāk fundamentāla ekonomikas transformācija.

Nav neviena iemesla, kāpēc mēs nevarētu kopā strādāt. Ir jautājums, kā mēs gribēsim strādāt? Vai visu laiku ar asumiem, vai tomēr sadarbības garā? Esmu piedāvājis un turpinu piedāvāt sadarbības garu, bet, piemēram, vakar televīzijā tas pats Kulberga kungs nāca ar negaidītu uzbrukumu. Šodien citi Apvienotā saraksta biedri saka — nē, tā galīgi nav domāts, tas nav tas, kā Apvienotais saraksts domā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu