Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Otrdien uz pirmo sēdi sanāca 14. Saeima. Bija ieradušies 99 no 100 deputātiem, Gundaram Daudzem (ZZS) zvērests būs jādod atsevišķi. Uzrunu teica Valsts prezidents Egils Levits un novēlēja būt reformu Saeimai. Deputāti apstiprināja savas pilnvaras, par Saeimas priekšsēdētāju ar 82 balsīm ievēlēja Apvienotā saraksta pārstāvi Edvardu Smiltēnu (attēlā), otrs kandidāts Aleksejs Rosļikovs (Stabilitātei!) saņēma 11 balsis.

Koalīcijas veidošanas sarunas ar Nacionālo apvienību un Apvienoto sarakstu (AS) turpinās vadīt Krišjānis Kariņš (JV), pirmdien paziņoja Valsts prezidents Egils Levits. Viņš arī uzsvēra, ka par enerģētikas nozari jāatbild īpašam valdības loceklim. Ja tiktu izveidota jauna ministrija, ierēdņu skaits nepieaugtu, jo ministrijā strādātu līdzšinējo ministru atbildīgo departamentu darbinieki. Līdz šim pret šādas ministrijas izveidi iebilda AS.

13. Saeima pēdējā sēdē nolēma, ka minimālā alga no 2023. gada būs 620 eiro, bet no 2024. gada — 700 eiro. Pret to iebilda sociālie partneri, kuri uzskata, ka par minimālo algu jālemj nevis Saeimai, bet gan valdībai līdz ar nākamā gada budžetu. Minimālo algu 500 eiro vai mazāk pērn saņēma 18% iedzīvotāju.

Saeima nolēma noteikt kriminālatbildību un transportlīdzekļa konfiskāciju par braukšanu 1,5 promiļu vai lielākā alkohola reibumā. Par šādu pārkāpumu piemēros brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu