Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Aldons Vrubļevskis. Foto – Leta

Nedēļas notikumi Latvijā

Patēriņa cenu līmenis Latvijā šā gada maijā salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju palielinājās par 16,9%. Būtiskākais cenu kāpums gada laikā bija siltumenerģijai, elektroenerģijai, dabasgāzei un cietajam kurināmajam. Dārgāka kļuva atkritumu savākšana, materiāli mājokļa uzturēšanai un remontam.

Gan Rīgā, gan Tallinā degvielas cena sasniedza divu eiro atzīmi. Maijā Latvijā degvielas cenas bija vidēji par 51,1% augstākas nekā pirms gada.

Pagājušajā nedēļā Latvijā viesojās Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) apsolīja atbalstu sankcijām pret Lukašenko režīmu, kamēr Balt­krievijā neuzlabosies cilvēktiesību situācija. Cihanouska tikās arī ar valdības vadītāju un Rīgas mēru.

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Latvijas Universitātes (LU) rektoram Indriķim Muižniekam par iespējamu nelikumīgu pabalstu izmaksu augstskolā. Lieta sākta pēc Valsts kontroles iesnieguma. Muižnieks ir vienīgā apsūdzētā persona kriminālprocesā. Viņam drošības līdzekļi šajā procesā nav piemēroti. Izglītības ministre Anita Muižniece (K) rosinājusi LU padomi, senātu un satversmes sapulci izvērtēt rektora atbilstību amatam. Pats Muižnieks uzskata, ka darbojies likumīgi un LU interesēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu