Labāka Rīga • IR.lv

Labāka Rīga

2
Indra Purs (priekšplānā) un Evelīna Ozola. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Rīgas domes Pilsētas arhitekta dienestam pievienojušās divas jaunas profesionāles — galvenā ainavu arhitekte Indra Purs un galvenā dizainere Evelīna Ozola. Viņām ir vīzija par labāku Rīgu

Amata «galvenais dizainers» Rīgas pašvaldībā līdz šim nav bijis. Līdzīgas funkcijas daļēji veica pilsētas galvenais mākslinieks. Dizainere Evelīna Ozola turpmāk atbildēs par pilsētas vizuālo un funkcionālo koptēlu, sākot no skaistiem un ērtiem atpūtas soliņiem un jēdzīgām atkritumu urnām, beidzot ar vides reklāmām, velonovietnēm un norādēm, kas palīdz orientēties pilsētā. 

Evelīna ir arhitekte un pilsētplānotāja, radošo industriju platformas Fold vadītāja. Studējusi arhitektūru Rīgā un urbānismu Delftas Tehniskajā universitātē Nīderlandē. Bijusi arhitektūras pasniedzēja augstskolās Latvijā un ārvalstīs. Viņa ir Latvijas Dizaina padomes priekšsēdētāja, Latvijas Dizaina centra valdes locekle, kā arī Valsts kultūrkapitāla fonda padomes locekle.

Savukārt galvenais dārznieks vai citādi nosaukts pilsētas zaļās daļas pārvaldnieks Rīgai bijis jau gandrīz 200 gadus. Tā ir nopietna un skaista tradīcija. Ainavu arhitekte Indra Purs līdz šim bijusi Latvijas Ainavu arhitektu asociācijas valdes priekšsēdētāja un biedrības Urban Institute valdes locekle, Starptautiskās Ainavu arhitektu federācijas Eiropas reģiona jaunā Eiropas Bauhaus darba grupas vadītāja, Kultūras ministrijas Nacionālās arhitektūras padomes locekle un Ekonomikas ministrijas Būvniecības padomes locekle.

Abas profesionāles amatiem izvēlētas konkursa kārtībā. Strādās kopā, jo jaunais Rīgas pārvaldības princips balstās dažādu nozaru sadarbībā. «Neesam jaunās Rīgas pavēlnieces, kas tagad noteiks, kā visam būs būt,» pasmaida Evelīna Ozola. Tomēr mērķi viņām ir lieli. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu