Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Tā iegājies, ka līdz ar sniega segas nokušanu sarosās ne tikai dzīvnieki un putni, bet arī tehnoloģiju kompānijas, izrādot inovāciju laboratorijās sastrādāto

Atbrīvojies no odiem gudri
Thermacell Liv
Šogad tehnoloģiju entuziastiem būs iespēja izmēģināt darbībā viedu risinājumu insektu aizbiedēšanai. Thermacell prezentētā viedā odu atbaidīšanas sistēma sniedz iespēju ne tikai aizvākt kukaiņus no vietas, kur jūs atpūšaties vai strādājat, bet arī no tās, kur vēl tikai ieradīsities. Atliek tikai cilindra formas atbaidītāju novietot vajadzīgajā telpā vai dārzā, pievienot tīmeklim un ar mobilās lietotnes starpniecību dot rīkojumu sākt darbu.

Var arī iestatīt konkrētus laikus, kad ierīcei jāizplata odus atbaidošais aerosols, un tā ik pa laikam izšaus gaisā neredzamu ķimikāliju mākoni, kas aptver aptuveni 6—7 metru rādiusu. Sākuma komplektā ir trīs atbaidītāji, taču pieejami arī četru un piecu iekārtu komplekti, kas arī ir maksimālais vienā tīklā saslēdzamo cilindru skaits.

Tā kā kasetnes ietilpība ir ierobežota, Liv nav paredzēts lietot nepārtraukti. Tā autori iesaka sadalīt laiku tā, lai nedēļā ierīces tiktu darbinātas astoņas stundas. Tad ķimikāliju krājumu pietikšot trīs mēnešiem. Kasetnes var arī uzpildīt, un tas izmaksās nepilnus 20 eiro.

Trīs atbaidītāju komplekta cena ap 650 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu