Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Bīstamās ģeopolitiskās situācijas dēļ koalīcija pirmdien vienojās trīs gados panākt 2,5% no IKP atvēlēšanu aizsardzībai un lielāku finansējumu iekšējai drošībai. Par to valdība varētu lemt šonedēļ. Koalīcija arī konceptuāli vienojās sešu gadu laikā pakāpeniski pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā.

Iedzīvotāji līdz otrdienai portālā Ziedot.lv Ukrainas atbalstam bija saziedojuši 3,5 miljonus eiro. Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju Ukrainas armijai nosūtītas 500 tonnas dīzeļdegvielas un 30 kravas automašīnas ar individuālo ekipējumu karavīriem, medicīniskajām ierīcēm un medikamentiem.

Ārlietu ministrija aicināja Latvijas valstspiederīgos pamest Baltkrieviju, jo tā iesaistīta Krievijas karadarbībā pret Ukrainu. Pirmdien ārietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aicināja nebraukt uz Krieviju un tur esošos Latvijas iedzīvotājus atgriezties. Latvija arī neatzīst svētdien notikušā Baltkrievijas Konstitūcijas grozījumu referenduma rezultātus.

Saeima pirmdien vienbalsīgi un bez debatēm lēma, ka Latvijas iedzīvotāji varēs brīvprātīgi karot Ukrainas pusē. Ukrainas prezidents 27. februārī parakstīja dekrētu par Ukrainas Starptautiskā teritoriālās aizsardzības leģiona izveidošanu no ārzemniekiem, kas vēlas piedalīties Krievijas uzbrukumu atvairīšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu