Cilvēks no dienesta • IR.lv

Cilvēks no dienesta

12
Egils Zviedris. Foto — Reinis Hofmanis
Aivars Ozoliņš

Šogad līdzās tradicionāliem apdraudējumiem, kurus rada Krievija, Ķīna un Baltkrievija, var notikt mēģinājumi ietekmēt Saeimas vēlēšanas rudenī, brīdina jaunais SAB direktors Egils Zviedris

Intervija ar jauno Satversmes aizsardzības biroja direktoru bija ieplānota jau 21. janvārī, dienu pēc viņa apstiprināšanas amatā. Taču omikrons nesaudzē arī trīsreiz potētos, tāpēc nācās to atlikt. «Pārslimoju kā vidējais statistiskais iedzīvotājs,» Egils Zviedris saka, kad tiekamies 4. februārī. 

Saruna notiek SAB telpās. Iespējams, tā ir daļa no jaunā direktora pieteiktās «akcentu maiņas» biroja darbā, jo iepriekšējo direktoru Jāni Maizīti pēc viņa apstiprināšanas amatā uz otru termiņu 2018. gadā intervēju žurnāla redakcijā. Taču krasas pārmaiņas SAB Izlūkošanas pārvaldes bijušais priekšnieks neplāno. Un dienesta pamatuzdevums paliek nemainīgs — aizsargāt valsti no drošības apdraudējumiem.

Kā pandēmija ietekmē SAB un Latvijas drošības dienestu darbību?
Protams, ir ierobežojumi, kas liedz pilnvērtīgi realizēt funkcijas, kaut vai fizisku pārvietošanos, kontaktus. Bet esam piemērojušies un vairāk izmantojam tehnoloģijas.

Un kā iet mums nedraudzīgu valstu spiegiem, kad nav iespēju tusēt pieņemšanās un konferencēs?
Šīs problēmas droši vien ir vienādas visu valstu drošības dienestiem, un, visticamāk, arī viņi piemērojas situācijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu