Rāmis laikā un telpā • IR.lv

Rāmis laikā un telpā

Zīmējums — Shutterstock
Marija Leskavniece

Lai nosargātu psihisko labklājību, strādājot no mājām kopā ar bērniem, jāspēj skaidri definēt savas robežas un neļauties līdzcilvēku negatīvo emociju diktātam

Konsultē Laura Valaine, ārste rezidente psihoterapijā

Lai gan šķiet, ka pie attālinātā darba, kas jāapvieno ar bērnu pieskatīšanu, esam jau pieraduši, psihiskās veselības sarežģījumi var piezagties nemanot. Cilvēki ir noguruši no nemitīgās balansēšanas starp visiem pienākumiem, saka Laura Valaine. Turklāt tagad, kad pandēmija ieilgusi, vairs nevaram paši sev un citiem attaisnoties ar jauniem apstākļiem un pārejošu krīzi. Kā iespējams visu sakārtot tā, lai spētu ne tikai produktīvi strādāt, bet arī būt apmierināti ar dzīvi? 

Samērīga frustrācija

Jāsāk ar rūpīgu laika plānošanu un skaidrām telpas robežām. Tas palīdzēs visiem noorientēties, uzsver ārste. Pat visjaunākajiem ģimenes locekļiem ilgstošā laika periodā būs vieglāk, ja visiem būs labi zināms dienas režīms, pie kura pieturēties. Ja bērni zinās, ka noteiktā laikā vecāki strādā, viņi ātri vien sapratīs, ka pēc tam seko arī kopīgi pavadīts laiks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu