Kļūda • IR.lv

Kļūda

Nellija Ločmele

Vai zinājāt, ka Lietuvā pret Covid-19 līdz šīs nedēļas sākumam bija vakcinēti vairāk cilvēku, nekā Latvijā pieteikušies potes rindā Manavakcina.lv? Tā ir — Lietuvā pirmo vakcīnas devu saņēmuši gandrīz 80 tūkstoši — tikpat, cik mums summējot 18 tūkstošus vakcinēto un 60 tūkstošus gribētāju.

Iemesls tam ir zināms — Latvijā trūkst vakcīnu. Tāpēc, ka pērn novembrī valsts atteicās no lielākās daļas BioNTech/Pfizer vakcīnu iepirkuma.

Tieši valsts svētku dienā, kad premjers Kariņš vēlēja visiem būt tālredzīgiem, atbildīgā darba grupa nolēma, ka būs pārāk ķēpīgi krāmēties ar sauso ledu, saldētavām un nātrija hlorīda šķīdumu, ar ko šīs vakcīnas jāatjauc pirms injicēšanas.

Veselības ministre Viņķele pēc valdības sēdes 17. novembrī solīja: «Varu apliecināt, ka Latvijas valsts darīs visu, lai vakcīnas, tikko būs piejamas tirgū, iespējami daudz būtu pieejamas arī Latvijā.» Bet tikmēr darba grupa bija izlēmusi vispār atteikties no šīm piņķerīgajām vakcīnām, jo bijām taču jau pieteikušies uz citām lielā skaitā. Par laimi, dienu vēlāk pārdomāja — citādi Latvijā vakcinācija janvārī vispār nebūtu sākusies. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu