Ilgošanās laiks • IR.lv

Ilgošanās laiks

11
Andris Keišs. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Pabeidzis darbu pie trim jaunām kinolomām un saņēmis Spēlmaņu nakts skatītāju simpātiju balvu, Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs gaida brīdi, kad atsāksies pilnasinīgas teātra izrādes

Saņemot savu otro skatītāju simpātiju balvu, kas būtībā ir publikas mīlestības apliecinājums, Andris Keišs atbildes runā Spēlmaņu naktī arī no savas puses visai emocionāli apliecināja mīlestību publikai un ilgas pēc tās. Ilgošanās šobrīd ir dabisks stāvoklis. Bet viņš neilgojas pēc abstraktas saulainās tāles vai pavasara pumpuriem. Viņš ir darbaholiķis un alkst strādāt. Ilgojas pēc spēkpilna noguruma uz skatuves un filmēšanas laukumā. Nestrādājošs Keišs ir neomā. Kopš 2010. gada, kad Keišs nospēlēja Otello titullomu JRT iestudējumā, teātra kritika vēl un vēlreiz turpina atkārtot, ka viņš ir savu profesionālo spēju augstākajā pilnbriedā. Esot pilnbriedā, nestrādāšana ir vissmagākais darbs.

Pavasarī, kad teātri tika slēgti pirmo reizi, viņš katru vakaru pie sevis nodomāja — šobrīd mēs spēlētu Linda Vista vai Vēstures izpētes komisiju… Tagad šīs domas izmetis no galvas, lai pielāgotos dzīves jaunajai «normālībai». 

Sarežģītās pārvietošanās dēļ, kas pieprasa divu nedēļu atrašanos pašizolācijā, viņam šoruden nācies pārtraukt darbu pie interesantas kinolomas Igaunijā. Atcelta novembrī paredzētā iestudējuma Suni ārā nedzenama nakts pirmizrāde, ko kopīgi veidojuši un lolojuši Andris Keišs un Raimonds Pauls un kas veltīts Ojāra Vācieša dzejai. Tomēr pabeigts darbs pie trim jaunām kinofilmām, JRT seriāla Aģentūra un neparastā kinoprojekta Kino un mēs. LTV žurnālists Andrejs Volmārs saskaitījis, ka vienīgi Uldim Dumpim ir vairāk kinolomu nekā Andrim Keišam. Pagaidām.

Pavasarī raidījumā Viens pret vienu par stingrajiem ierobežojumiem teicāt, ka esat valdības pusē. Vai jūsu nostāja tagad nav mainījusies?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu