Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Latvijā Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju svētdien sasniedza jaunu «rekordu» un pieauga līdz 26,3 gadījumiem. Valdība pirmdien nolēma, ka sejas aizsargmaskas no 7. oktobra sabiedriskajā transportā būs obligātas. Šāda prasība būs spēkā līdz 6. novembrim. Sabiedriskā transporta kontrolieriem, konduktoriem un autobusu vadītājiem būs tiesības izsēdināt vai neielaist transportlīdzeklī pasažierus, kuri nevalkā mutes un deguna aizsegus. Aizsargmaska nebūs obligāta bērniem līdz 13 gadu vecumam. 

Valdība pagājušajā nedēļā akceptēja likumprojektu paketi par minimālajiem ienākumu sliekšņiem, paredzot garantētā minimālā ienākuma celšanu līdz 109 eiro. Tāpat valdība akceptēja ieceri samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi, atcelt patentmaksu nodokļa režīmu un noteikt darba devēja kompensācijas normas attālinātā darba veicējiem. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš bija ieradies divu dienu vizītē Rīgā teica, ka jāizraugās labākais ceļš attiecību normalizācijai ar Krieviju un jāatjauno dialogs. Viņš aicināja neuzgriezt muguru Krievijai, jo tā nevarēšot atrisināt jautājumus, kas ir svarīgi gan ES, gan Latvijas drošībai. Makrons saprotot baltiešu bažas, taču dialogs ar Krieviju esot jāatjauno, lai risinātu konfliktus Ukrainā un Kalnu Karabahā. 

Jaunā sasaukuma Rīgas dome par pilsētas galvu ievēlēja Mārtiņu Staķi (A/P/P). Četru politisko spēku koalīcijai domē ir 39 no 60 balsīm, bet par Staķi balsoja arī opozīcijas deputāti no Gods kalpot Rīgai un Latvijas Krievu savienības. Pret bija tikai Saskaņa. Trīs domes priekšsēdētāja vietniekus, Vilni Ķirsi (JV), Lindu Ozolu (JKP) un Edvardu Smiltēnu (NA/LRA), atbalstīja 37 domnieki. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu