Vilinošā Viļņa • IR.lv

Vilinošā Viļņa

Ilustratīvs attēls no izstādes ''Kāpēc ir grūti mīlēt?'' modernās mākslas muzejā MO. Publicitātes foto
Veronika Viļuma

Lietuvas galvaspilsētā šovasar norisinās vairāki interesanti mākslas notikumi, kas priecēs arhitektūras, modes, glezniecības un laikmetīgās mākslas interesentus

Atvērtā arhitektūra

11. un 12. jūlijā notiks Open House Vilnius — arhitektūrai veltīta nedēļas nogale. Galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uzzināt vairāk par īpašām pilsētas ēkām un ielūkoties tajās, kas parasti visiem nav pieejamas. 

Open House ideja aizsākās 1992. gadā Londonā, un kopš tā laika projekts īstenots daudzās pasaules lielpilsētās, piemēram, Barselonā, Helsinkos, Romā, Ņujorkā un citviet. Pasākuma mērķis — rosināt interesi par arhitektūras un pilsētvides kvalitāti. 

Viļņā deviņus maršrutus varēs izstaigāt lietuviski runājošu gidu — brīvprātīgo, arhitektu un iedzīvotāju — pavadībā. Savukārt vēl trīs aplūkojami pēc pašu iniciatīvas, sekojot norādēm mājaslapā. Tūres vedīs cauri gan Viļņas debesskrāpju rajonam, gan vietējam Mežaparka līdziniekam. Varēs aplūkot greznas gadsimtu mijā būvētas celtnes, arī padomju un industriālo arhitektūru. Open House Vilnius rīko nevalstiskā organizācija Arhitektūras fonds.

11.—12. jūlijs.
Openhousevilnius.lt

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu