Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izanalizējis datus par Covid-19 saslimstības rādītājiem un neiesaka doties uz valstīm, kur kopējais saslimušo skaits uz 100 000 iedzīvotāju pēdējo 14 dienu laikā pārsniedz 25. Patlaban SPKC neiesaka doties uz Zviedriju, Lielbritāniju, Beļģiju, Īriju, Portugāli un Maltu.

No 1. jūnija būs mazāki ārkārtējās situācijas ierobežojumi četrās ar izglītību, sportu un amatierkolektīviem saistītās jomās, nolēma valdība. Darbu varēs atsākt bērnu nometnes, eksāmeni varēs notikt klātienē, profesionālajā sportā atcelta divu metru distance, izņemot cīņas sportu, amatierkolektīvi varēs atsākt darbu, ievērojot noteikumu par 25 cilvēku pulcēšanos un divu metru distanci.

Ar Covid-19 saslimušo skaits sociālās aprūpes centrā Mārsnēni pagājušajā nedēļā pieauga līdz 44 — līdz šim bija atklāti jau 30 inficēti cilvēki, bet atkārtotās pārbaudēs konstatēja vēl 14 saslimšanas. Valsts policija sākusi pārbaudi par šo Covid-19 uzliesmojumu.

Latvijā aprīlī faktiskā bezdarba līmenis bija 9,2%, kas ir par 1,3% vairāk nekā martā, vēsta Centrālā statistikas pārvalde, un par 2,7% vairāk nekā pērnā gada aprīlī. Covid-19 izraisītās ekonomiskās krīzes dēļ bezdarbs pieaugs arī turpmākos mēnešus, prognozē ekonomisti. Bezdarba augstākais punkts varētu būt vēlā rudenī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu