Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Rakstīt redaktora sleju biznesa žurnālam divas nedēļas pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī ir gandrīz tikpat sarežģīti, cik mēģināt prognozēt, kā izplatīsies koronavīruss un kādu iespaidu tas atstās uz tautsaimniecību un uzņēmējdarbību. Žurnāls tika plānots tālajos «miera laikos» — pirms pāris mēnešiem, un pat vēl pirms dažām nedēļām liktos neticami, ka pavisam drīz būs jāsāk rakstīt nevis par uzņēmumu izaugsmes iespējām, bet par paņēmieniem, kā, premjerministra Kariņa vārdiem runājot, «pārziemot» līdz pandēmijas savaldīšanai.

Neziņa un dažādu sajūtu sajaukums ir milzīgs. Vienubrīd ceram, ka pēc iespējas drīz tas viss beigsies, nākamajā baidāmies, ka gaisma tuneļa galā vēl ilgi nebūs saredzama.

Šo īpatnējo stāvokli atspoguļo arī šī žurnāla saturs.

No vienas puses, mums ir iedvesmojoši raksti par laiku pirms pandēmijas, kas stāsta par tādiem fantastiski sekmīgiem uzņēmējiem kā Daumants Pfafrods, kura uzņēmums Light Guide padarījis Latvijas mazpilsētu Līvānus par vienu no pasaules optiskās šķiedras ražošanas centriem. Vai par daudzveidīgo piedāvājumu klāstu, kas statistikā slēpjas zem nosaukuma «citi saimnieciskās darbības pakalpojumi» un kas pērn nodrošinājis visstraujāko pieaugumu pakalpojumu eksportā — gandrīz 32%. Šos rakstus lasot, atcerēsimies, ka pat viskrasākās ekonomiskās lejupslīdes kādreiz beidzas un Latvijai ir nozares un uzņēmēji, kuri noteikti spēs izmantot pēc tam radušās iespējas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu