Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība pieņēma stingrākus ierobežojumus Covid-19 pandēmijas laikā — turpmāk kopā publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs būt ne vairāk kā divas personas, kā arī cilvēki no vienas ģimenes. Valdība noteica, ka divu metru atstarpe starp cilvēkiem jāievēro visur — veikalā, darbā un arī mežā. Tika paaugstināts arī sods par epidemioloģisko prasību neievērošanu. Fiziskām personām sods būs līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām — līdz 5000 eiro. Savukārt Rīgas pagaidu administrācija pagājušajā nedēļā atcēla lielāko daļu atlaižu sabiedriskajā transportā, arī brīvbiļetes pensionāriem un skolēniem.

Valdība otrdien paplašināja to personu sarakstu, kas varēs saņemt dīkstāves pabalstu. Tie būs pašnodarbinātie, autoratlīdzību saņēmēji un mikrouzņēmumos strādājošie. Vienojās arī par brīvpusdienām sociāli neaizsargāto ģimeņu bērniem. 

Konstatēta plaša inficēšanās ar Covid-19 evaņģēliski kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmē Rīgā, tāpēc visiem tajā noteikta karantīna. Saņemti 27 pozitīvi rezultāti, no tiem lielākā daļa ir patversmes klienti, bet saslimuši arī vairāki darbinieki. Kopumā karantīnā atrodas aptuveni 100 cilvēku. Latvijā ar Covid-19 līdz otrdienai bija saslimuši 398 cilvēki, no tiem 26 veselības aprūpes darbinieki. 

Līdz ārkārtējās situācijas beigām Veselības ministrija daļēji ierobežoja veselības aprūpes pakalpojumus gan valsts, gan privātajās ārstniecības iestādēs. Pacientiem nodrošinās neatliekamo medicīnisko un akūto palīdzību, kā arī palīdzību pēkšņu sāpju gadījumā. Darbu turpinās ģimenes ārstu prakses. Neatcels arī onkoloģiskās, dzīvību glābjošās operācijas un tādas, kuru atcelšanas dēļ var iestāties invaliditāte.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu