Stāvēju, dziedāju... • IR.lv

Stāvēju, dziedāju…

Iepriekšējo skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts Mežaparkā 2015. gada 12. jūlijā. Foto — LETA
Baiba Runce, speciāli Ir

Lai skolēnu Dziesmusvētkos neatkārtotos ģībšanas krīze, pārbūvēta ne tikai pasākumu infrastruktūra, bet arī mēģinājumu un koncertu plāns

Ģībšana estrādē un slimnīcā pēc ģenerālmēģinājuma nogādāti 17 bērni — diemžēl ar šādām atmiņām saistās Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki pirms pieciem gadiem. Īpaša izvērtēšanas komisija vēlāk atzina, ka veselības problēmu iemesls bija «bezskābekļa kabata» Mežaparka estrādē, dienas režīma neievērošana, neatbilstoša pārtika un nepietiekams ūdens daudzums.

Jūlijā galvaspilsētā atkal pulcēsies tūkstošiem svētku dabībnieku no visas Latvijas. Vai jaunieši, vecāki un pedagogi var būt droši, ka organizatori no kļūdām mācījušies un bēdīgā pieredze šovasar neatkārtosies?

Papildu diena

Par svētku rīkošanu atbildīgais Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir gatavs praksē ieviest secinājumus, pie kuriem pēc 2015. gada krīzes nonāca Izglītības ministrijas īpaši izveidotā svētku izvērtēšanas komisija.

Kā viens no būtiskākajiem krīzes iemesliem toreiz tika norādīta novecojusī infrastruktūra Mežaparkā, kā arī pārāk lielais dalībnieku skaits estrādē, Ir skaidro svētku komunikācijas vadītāja Inga Vasiļjeva.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu