Diriģents • IR.lv

Diriģents

8
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Inga Spriņģe, Re:Baltica

Ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni cieši saistīts uzņēmums gatavs valstij dāvināt zemi koncertzāles būvei Andrejostā. Taču tā nav labdarība — ģimenei būve ļoti nepieciešama, lai beidzot šeit sāktu attīstīt nekustamos īpašumus, kuros ieguldīti vismaz 25 miljoni eiro. Izvēlēties Andrejostu pirmais ministrijai ieteicis toreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs

Mūziķis Aivars Hermanis jaunu koncertzāli Rīgā gaida jau vismaz piecpadsmit gadu. Šovasar neizturēja un kopā ar domubiedriem uzrakstīja valdībai atklātu vēstuli — netērēt dekādi un 100 miljonus dārga nacionālā simbola būvei uz AB dambja, bet uzcelt vienkāršu, kvalitatīvu akustisko koncertzāli jau tagad.

Nedēļu vēlāk Hermani uzmeklēja paziņa, sabiedrisko attiecību speciālists Juris Pētersons. Vēlējās parādīt alternatīvu piedāvājumu koncertzālei pie Andrejostas. Pētersona klients gatavs uzdāvināt valstij zemi netālu no Vanšu tilta, pretī Rīgas pasažieru ostas termināļa iebrauktuvei. Par to klients vēlētos, lai valsts un pašvaldība iztaisno Eksporta ielu, kā paredzēts Rīgas attīstības plānos.

«Viņiem ir investors, kas būtu gatavs ar valsti uzbūvēt koncertzāli. Tas būtu efektīvāk, nekā, ja būvē valsts vai pašvaldība, kur pēc tam katrs garderobists jāņem štatā,» komentē Hermanis, kuram piedāvājums šķitis racionāls.

Tikšanās laikā jau publiski izskanējis Pētersona dāsnā klienta vārds. Tā ir Andra Šķēles ģimene ar biznesa partneriem. Pētersons ir ģimenes daļa, jo precējies ar Šķēles meitu. Viņa kopā ar vairākām privātpersonām caur firmu ķēdi ir līdzīpašniece konkrētajam zemesgabalam, uz kura piedāvāts būvēt koncertzāli. Līdzīpašniekos ir arī Šķēles otrā meita un sieva.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu