Grāmatas dabā un ziloņi lielpilsētā • IR.lv

Grāmatas dabā un ziloņi lielpilsētā

Foto no publicitātes materiāliem
Alīse Nīgale, izdevniecības Liels un mazs direktore, 3 bērnu mamma

Tuvi un tāli galamērķi ceļojumam ar bērniem

ēs ģimenē esam pieci, un vismaz pagaidām, kamēr par ceļasomu sakrāmēšanu, gulētiešanas laika izziņošanu un kopējo interešu sabalansēšanu joprojām esmu atbildīga es, nemaz tik bieži visiem kopā ceļot neizdodas. Tas ir pietiekami izaicinoši un, nenoliedzami, arī gana dārgi. Tomēr ceļot mums patīk, tāpēc īsākos vai garākos ceļojumos dodamies pat vairākas reizes gadā. Biežāk gan darām to pa daļām. Kādu no bērniem paņemam līdzi komandējumā. Ar citu aizbraucam ciemos pie draugiem ārzemēs un tā tālāk. Tā izdodas kvalitatīvāk pavadīt laiku kopā ar katru no viņiem. 

Esmu novērojusi, ka garākus ceļojumus ārpus Latvijas biežāk ieplānojam rudeņos un pavasaros, retāk vasarā. Droši vien tad tepat saules, gaismas un prieka pietiek. Mūsu pēdējā laika atklājums ir peldbaseins Rēzeknē, kas atrodas zem klajas debess. Bērniem patīk gandrīz tikpat ļoti kā akvaparki, bet vecākiem pat vēl vairāk. Savukārt, ja dodamies dabā, tad visbiežāk pie jūras. Īpaši iesaku aizbraukt līdz Kolkasragam, jo tur jūras ir veselas divas.

Lielākoties mani ieteikumi tomēr nav piesaistīti noteiktai sezonai. Tie ir gan pavisam konkrēti brīvdienu galamērķi, gan vispārīgi un jebkurā laikā īstenojami ieteikumi. Piemēram, grāmatas. Tajās paslēpušies     āmi nezināmi galamērķi, uz kuriem varam doties kopā ar bērniem. Bet reizēm vismaz maniem bērniem nevajag neko vairāk par vienkāršu «pidžamu dienu» un kopēju būšanu mājās. Savukārt vienīgais manis ieteiktais konkrētais galamērķis ārpus Latvijas šoreiz ir Berlīne. Manas attiecības ar šo pilsētu ir senas — vispirms atklāju to kā dauzonīga pusaudze, vēlāk ar vīru devāmies turp kultūras ceļojumos. Piemēram, JRT leģendāro izrādi Garā dzīve noskatījāmies tieši Berlīnē, jo atšķirībā no Rīgas tur bija pieejamas biļetes. Arī ceļojot ar bērniem, pilsēta piedāvā plašas iespējas — muzejus, zooloģisko dārzu un skaistus parkus.

Lai gan dažādi, visi manis ieteiktie galamērķi brīvdienām ar bērniem patiešām ir pārbaudīti un mīļi mums pašiem. Tādi, kurus ar prieku esam piedzīvojuši gan mēs, lielie, gan mazie — mūsu bērni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu