Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Brīvības ekspresis
Sonora Broka

oooo Brīvības ekspresis / Give Me Liberty. Režisors Kirils Mihanovskis pārsteidza gan Sandensas, gan Kannu kinofestivāla skatītājus. ASV filmētais stāsts, kura darbība risinās pasažieru mikroautobusā, ir kā ceļojošā cirka izrāde — neirotiska, nepagurstoša, pat brīžiem kaitinoša, bet arī ārkārtīgi aizkustinoša. Galvenais varonis, krievu emigrantu atvase Viks, strādā sociālajā dienestā par šoferi, tomēr viņa vēlme palīdzēt cilvēkiem neaprobežojas ar astoņām stundām dienā. Vika pensionētajai radu saimei jānokļūst bērēs, tāpēc ierastais maršruts iegūst negaidītus pavērsienus. No 6. septembra.

Valdības noslēpumi / Official Secrets. Aktrise Keira Naitlija iejūtas britu aģentes Katrinas Ganas lomā filmā, kas balstīta patiesos notikumos. 2003. gadā, kad ASV un britu politiķi debatēja par Irākas masu iznīcināšanas ieročiem, bet specdienesti rūpējās par pamatojumu iebrukumam Irākā, Katrina Gana iestājās par to, lai sabiedrībai atklātu patiesība par ASV slepenās organizācijas NSA darbībām. Neesmu redzējusi. No 6. septembra.

Afēra ar nākotnes auto / Driven. Biogrāfiska drāma par amerikāņu inženieri un izgudrotāju Džonu Deloreānu (DeLorean). Viņa radītais sporta auto pēc filmas Atpakaļ nākotnē (1985) kļuva par leģendu. Taču jaunās spēlfilmas centrā ir nevis autoinženierija, bet gan finansiālās grūtībās nonākušā Deloreāna kokaīna darījums. Neesmu redzējusi. No 6. septembra.

Neticami, bet fakts / Strange but True. Gotiskās noskaņās veidotā mistērija savērpj intrigu jau pirmajās minūtēs. Piecus gadus pēc traģiskas autokatastrofas pie bojāgājušā Ronija Čeiza ģimenes ierodas viņa draudzene un apgalvo, ka gaida Ronija bērnu. Ziņas šķiet neticamas, tomēr radinieki mēģina noskaidrot patiesību. Uzdevums izrādās krietni sarežģītāks, nekā cerēts: ģimenes noslēpumi, reliģiski kulti, pārdabiskais un ļaunu vēstošais — ceļš līdz atrisinājumam solās būt pārsteigumu pilns. Neesmu redzējusi. No 6. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu