Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

KNAB otrdien veica kratīšanas vairākās Latvijas būvfirmās un pie valsts amatpersonām. KNAB ir aizdomas par iespējamu vismaz desmit lielāko būvniecības nozares uzņēmumu iesaisti noziedzīgos nodarījumos un Konkurences likuma pārkāpumos. Divi no uzņēmumiem, kur ieradās KNAB, bija RERE Grupa un Merks.

Latvija pagājušajā nedēļā iesniedza ziņojumu par Moneyval rekomendāciju ieviešanu. Viens no nozīmīgiem soļiem esot Saeimas pieņemtie grozījumi Starptautisko un LR nacionālo sankciju likumā un ar tiem saistītie valdības noteikumi. Pārskatīts arī nacionālais risku novērtējums. Moneyval ir Eiropas Padomes ekspertu komiteja noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanai.

Pirmdien tiesa uzklausīja iesaistīto pušu argumentus par PNB bankas finanšu stāvokli un lēmumu, vai banka atzīstama par maksātnespējīgu, pieņems 12. septembrī.

Pirmdien — Zinību dienā — mācības sāka 215 000 skolēnu. 2019./2020. mācību gadā vispārējā izglītības iestāžu tīklā 14 skolas ir likvidētas un vairāki desmiti mācību iestāžu reorganizēti. Jaunais mācību gads sākās arī augstskolu studentiem. Šogad lielākā interese studentiem bija par datorzinātnes, tiesību zinātnes un medicīnas studiju programmām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu